
CAN Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Pera Palas’taki törenle Cemil Kavukçu’ya teslim edildi.
1987’de Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü, 1996’da Sait Faik Hikaye Armağanı’nı, 2009’da Sedat Semavi Edebiyat Ödülü’nü alan Kavukçu yaptığı konuşmada, kendisini ödüle değer bulan jüri üyelerine teşekkür ettikten sonra tam yazarlıktan vazgeçmek üzereyken Erdal Öz’ün kendisine nasıl kucak açtığını anlattı.
Kavukçu sözlerine şöyle devam etti: “Bu ödülün benim için en önemli yanı adımın onunla birlikte yan yana anılacak olması’’ dedi. Gazeteci-yazar Kürşat Başar “Kürşat Başar Quartet’” ile Erdal Öz’ün çok sevdiği Dave Brubeck’in “Take Five” adlı parçasını çaldı. Ödül törenine Erdal Öz’ün sevenlerinin yanı sıra, sanat ve edebiyat dünyasından birçok ünlü isim de katıldı.
Sunuculuğunu Müjde Ar’ın yaptığı törende açılış konuşmasını Erdal Öz’ün oğlu ve Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz yaptı.