2023/09/27

Yeni Game of Thrones bölümlerini için tüm dünya büyük bir heyecanla bekliyor. Her ne kadar fragman üstüne bir başka yeni fragman yayınlansa da 3. sezon büyük bir merakla bekleniyor. Yeni sezon başlayana kadar ne yapmalı?

Fantastik türü kitaplar okuyup kendinizi gizemli dünya içine almaya ne dersiniz? Yeni sezon Game of Thrones’a kadar okumanız gereken kitap listesi şöyle:

BEYAZ KRALİÇE – Philippa Gregory

beyaz-kralice-philippa-gregoryPlantagenetler İngiltere tahtı için sayısız savaşa girdi. Onlar, Tudorlardan önce İngiltereyi yöneten ve tahtta hak iddia eden hanedandı. Philippa Gregory, romanında gizli oyunlar ve mahrem öykülerle Plantagenetlere yeniden hayat veriyor. Ailenin gizli kahramanlarını, boyun eğmez kadınları tanımaya Beyaz Kraliçe Elizabeth Woodvillele başlıyoruz.

Beyaz Kraliçe, genç Kral Edwardla gizlice evlenen, olağanüstü güzel ve hırslı bir kadının, Elizabeth Woodvillein öyküsünü anlatıyor. Sonradan taç giyerek kraliçe ünvanını alacak Elizabeth, ömrü boyunca ailesinin başarısı için mücadele ediyor. Ancak iki oğlunu, tarihçilerin yüzyıllardır çözümleyemediği esrarlı bir olayda kurban veriyor. Londra Kulesinde kaybolan prenslerin akıbeti bugün bile çözülememiş bir sır. Philippa Gregory, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, İngiliz tarihindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz bir araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.

TANRININ SOL ELİ – Paul Hoffman

tanrinin-sol-eli-paul-hoffman

Onun ismi Cale.
Ona dünyayı yok edebilme gücüne
sahip olduğunu söylediler.
Acaba Cale bu gücü
kullanacak mı?..

“Şimdi beni iyi dinleyin. Kefaret Uçurumunda bulunan Kurtarıcılar Tapınağının ismi kahrolası bir yalandan ibaret. Çünkü orada çok az kefaret, kefaretten çok daha az kutsallık var.”

Kurtarıcılar Tapınağı, umudun ve neşenin hoş görülmediği metruk bir yer.
Tapınaka bir giren, bir daha çıkamaz.

Gelin, ölüm meleğiyle tanışın.

 

YÜZ BİN KRALLIK – N. K. Jemisin

yuz-bin-krallik-jemisin

Ya iki ruhun olduğunu keşfetseydin?

Tanrılar ve faniler, güç ve aşk, ölüm ve intikam.

O, hak ettiği mirası ve intikamını alabilecek mi?

Yeine, Kuzey Tepelerindeki vahşi Darr halkının reisi. Annesi hanedanın merkezi Gökşehire çağırıldıktan kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldü. Yeinein matemi sürerken tüm evreni yöneten büyükbabası Kral Dekarta Yeinei varisi ilan etti. Ama Yüz Bin Krallıkın hükümdarı olabilmek hiç de kolay değil. Yeine kendini çok güçlü rakiplerle, Tanrılar ve yaratıklarla dolu zorlu bir mücadelenin içinde buldu.

Fantastik edebiyata yepyeni bir soluk getiren Yüz Bin Krallık; N.K. Jemisine, 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandırmış şaşırtıcı bir ilk roman ve Miras Üçlemesinin ilk kitabı.

SILMARILLION – J.R.R. Tolkien

Silmarillion-j-r-r-tolkien

Tolkienin en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbitten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisinde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmarilin çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünyaya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgotha karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Daha önce “Güç Yüzüklerine Dair” ismiyle yayımlanan ancak Silmarillion kitabında olması gereken metinde bu kitapla birlikte tam metin olarak yayımlanmıştır.

HÚRINİN ÇOCUKLARI – J.R.R. Tolkien

hurinin-cocuklari-j-r-r-tolkien2“Yüzüklerin Efendisi” serisinin yazarı John Ronald Reuel Tolkienin, 1918de yazmaya başladığı, ancak hayattayken tamamlayamadığı, oğlu tarafından tamamlanan bir romanı, yarından itibaren İngilizce olarak tüm dünyada satışa sunuluyor. Yazarın oğlu Christopher Tolkien, babasının taslakları üzerinde 30 yıl çalışarak romanı tamamladı.
İngiliz HarperCollins Yayınevi tarafından yapılan açıklamada, Tolkienin yarıda bıraktığı “Hurinin Çocukları” (The Children of Hurin) adlı romanın, 25 dile çevrilmesinin beklendiği bildirildi.
Açıklamaya göre, Tolkienin oğlu Christopher Tolkien, romanı tamamlamak için babasının taslakları üzerinde yaklaşık 30 yıl uğraştı.
Christopher Tolkien, el yazmalarını uzun bir süre incelediğini ve öyküye ek yapmadan tutarlı bir öykü oluşturmayı denediğini söyledi.
“Hurinin Çocukları” da Yüzüklerin Efendisinde olduğu gibi “Orta Dünya”da geçiyor. Öyküde, “Yüzüklerin Efendisi”nden ve hatta Hobbitlerin Tolkienin kurduğu dünyaya adım atmasından önceki dönem anlatılıyor.
“Hurinin Çocukları”ndaki kimi bölümlerin daha önceki Tolkien öykülerinde ayrı olarak yayımlandığı belirtiliyor.
320 sayfalık kitabın kapağını ve resimlerini, “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit”te olduğu gibi yine Alan Lee çizmiş.
Christopher Tolkien, 1977de de babasının tamamlayamadığı “Silmarillion” kitabını tamamlayarak piyasaya sürmüştü.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ – J.R.R. Tolkien

yuzuklerin-efendisi-j-r-r-tolkien2

Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkienın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisini okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. 1997 ile birlikte, çok sayıda Türkiyeli okur da “okumuş olanlar” safına geçme fırsatı buldu. Kitabın Türkçe basımı Yüzüklerin Efendisine duyulan ilginin evrenselliğini kanıtladı.

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantazi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantazi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir roman. bir yolculuk, bir büyüme öyküsü; fedakarlık ve dostluk üzerine, hırs ve ihanet üzerine bir roman.

Yorum Yapmasam Olmaz :)